J 154. Sâmbătă, 14 Iulie 2001, ora 17

Doamne, Te rog sa-mi explici legătura dintre FUNDAMENTUL BINAR AL SISTEMELOR DIGITALE ȘI CELE 12 TEOREME ALE PRINCIPIULUI UNIC ȘI LEGEA LUI 3.


            Binaritatea sistemelor digitale este o consecință legică a dualității manifestării, exprimată prin Legea lui 3 și de către cele 12 Teoreme ale Principiului Unic.

            Ea reprezintă o reflectare a acestor legități într-un domeniu bine formalizat, unde această dualitate, polaritate fundamentală se regăsește foarte clar.

            Plusul și minusul, unu și zero, minimul și maximul, sunt aspecte duale, polare, existența lor împreună generând energia sistemului, forța lui de prelucrare și trasformare a informației, iar operatorul de complementare, de exemplu, marchează trecerea unui aspect dual în complementul său.

            O analiză mai atentă a celor 12 Teoreme, în corelare cu Legea fundamentală a Rezeonantei, conduce la explicarea tuturor legităților universului.

            Spre exemplu, din corelarea teoremelor 6 și 10 rezultă existența salturilor calitative, când o anumită acumulare cantitativă s-a produs, pentru că teorema 6 indică scăderea forței de respingere între două sisteme de acceiași polaritate, în măsura măririi diferenței de polaritate, în timp de teorema 10 arată că, la un anumit prag al acestei diferențe, nu numai că nu se mai manifestă o forță de respingere, dar apare atracția.

            Tot de aici, rezultă și faptul că manifestarea este discretă, pentru că teorema 6 nu se aplică până la un raport infinit al mărimii polarităților, caz în care forța de respingere ar fi zero, ci de la un anumit prag apare inversarea forței și se manifestă atracția.

            Mai mult, din teorema 11 apare și un element calitativ nou și anume că, într-o acumulare mare de o aceeași polaritate, apar germenii polarității opuse.

            Tot din acest teoreme (7 și 8) rezultă că nimic manifestat nu e static, nu e permanent, nu există echilibru perfect.

            Totodată, din teorema 9 rezultă și calea directă spre a atinge Supremul, prin echilibrarea polară, fapt rezultat și din Legea lui 3.

            Din teoremele 4 și 5 rezultă manifestarea forței de atracție între aspectele, fenomenele, ființele complemenare, care nu este altceva decât tendința sădită primordial în tot ce este creat spre atingerea echilibrului, a stării de neutralitate, a Unicului, reprtezentând deci motorul evoluției spre Mine.

            Menținerea stabilității creației, în dinamismul ei, este realizabilă prin intermediul manifestării teoremenlor 2, 3 și 12, din care rezultă că tendințele centripete ale aspectelor solare se echilibrează cu tendințele centrifuge ale aspectelor lunare și acest lucru, corelat cu manifestarea forțelor de atracție și respingere ( teoremele 4, 5 și 6), conduce la coerența și stabilitatea dinamică a Totului manifestat.

            Totodată, cele 12 Teoreme explică și geneza și resorbția Universului, prin separarea, polarizarea Unicului (faza de creație) și apoi neutralizarea aspectelor polare (faza de resorbție), între cele două momente existând intervalul de menținere al manifestării, al creației (vezi Legea lui 3).

            Tot de aici rezultă că, pe lângă creație, menținere, resorbție, există și starea a patra, cea de neutralitate, starea de Unic, stare existentă ca fundal permanent nu numai înaintea creației sau după resorbția ei.

            Așa că este normal și necesar ca acest aspect fundamental de dualitate a creației să fie reflectat în modelele unor aspecte parțiale, particulare ale manifestării, cum sunt sistemele digitale.

            Dar nu numai atât: sistemele digitale sunt și o reflectare a aspectului discret al manifestării, evidențiat foarte clar, așa cum am arătat mai înainte, din cele 12 Teoreme ale Principiului Unic. Tocmai de aici rezultă și expicarea așa zisului paradox al lui Zeno, referitor la întrecerea lui Achile cu broasca țestoasă, din care rezultă că, dacă Achile îi dă un avans din start broaștei țestoare, aparent n-o mai poate ajunge, decât dacă spatiul și timpul au o cuantă inferioară finită, diferită de zero, adică sunt discrete.

 

Notă: Din mesaj rezultă și suportul legic, universal al operatorilor algebrei binare (boolene): minim, maxum, complementare.

 

ANEXĂ la mesaj J 154;

Cele 12 teoreme ale Principiului Unic

            (anexa nu face parte din mesaj)

 

            Aceste teoreme revelate de inteleptul Hermes Tris Megistos în “Tabla de smarald” reprezentand fundamentul manifestarii duale a creatiei în intregul univers, sunt enuntate în continuare:

 

T1. Aspectul solar și aspectul lunar sunt cei doi poli ai lumii fenomenale produsa de infinitul UNU sau UNICUL polarizabil.

T2. Aspectul solar și aspectul lunar sunt amandoua produse în mod continuu de infinitul centrifug.

T3. Aspectul solar este centripet.

Aspectul lunar este centrifug.

Aspectul solar și aspectul lunar produc impreuna energie și orice fenomen.

T4. Soarele atrage Luna, Luna atrage Soarele, plus atrage minus, minus atrage plus…..

T5. Forta de atractie este intotdeauna proportionala cu diferenta de polaritate a aspectul solar și aspectul lunar.

T6. Aspectul lunar respinge aspectul lunar

Aspectul solar respinge aspectul solar.

Forta de respingere este invers proportionala cu diferenta de polaritate a elementelor lunare, respectiv solare.

T7. Toate fenomenele și manifestarile sunt efemere.

Proportiile lor de aspect lunar/ solar variaza în mod continuu.

T8. Nimic nu este în totalitate aspect lunar și nimic nu este în totalitate aspect solar. Fiecare fenomen, element sau fiinta implica polaritate.

T9. Nu exista nimic neutru în afara Supremului Absolut.

Exista intotdeauna aspect lunar sau aspect solar în exces.

T10. Marele aspect lunar atrage micul aspect lunar.

Marele aspect solar atrage micul aspect solar

T11. In cazul manifestarilor extreme, aspectul lunar produce aspectul solar și invers.

T12. Toate corpurile fizice sau structurile sunt aspecte solare la centru și aspecte lunare la periferie sau margine.