J 176. Sâmbătă, 6 Octombrie , Pitești, ora 18:45

Doamne, Te rog, spune-ne ce înseamnă să fii responsabil, ce presupune, ce implică să-ți asumi o anumită răspundere?       


            A fi responsabil însemnă a-ți asuma rezolvarea, ducerea la bun sfîrșit a unei acțiuni, activitați, fiind conștient că te implici, de bună voie, prin angrenarea liberului tău arbitru, și că ceilalți contează pe tine, depind de tine.

            Într-un fel, este o promisiune, un legământ pe care Mi-l faci Mie și este mare păcat să nu îl respecți, pentru că aceia care depind de acțiunile tale vor avea de suferit, dacă tu nu le relizezi așa cum tu singur ți-ai impus.

            Ai aceiași vină și când o anumită răspundere, responsabilitate, îți este impusă de alții, dacă tu ai acceptat-o.

            Nimeni nu te poate sili să faci ceva, dacă tu nu vrei. Întodeauna ai de ales, ai liber arbitru, este necesar să-ți folosești discernământul.

            În cazul asumării responsabilității, se aplică tot ce spune Iisus în Mare Evanghelie a lui Ioan, vol. 1, despre ținerea promisiunilor.

            Oricum, a-ți asuma o responsabilitate implică o maturitate în decizii, dar nu ești scutit de consecințe, dacă iei o decizie cu ușurință, fără să cântărești prea mult.

            Așa că, gîndiți-vă înainte de a vă lansa într-o acțiune.

            Nu zic să vă feriți de răspundere, de a vă asuma responsabilități. Este doar aportul vostru la acțiunea comună, realizată de semenii voștrii.

            A fugi, a evita să-ți asumi responsabilități dovedește lașitate, nu numai lipsă de maturitate, de discernămant. E ca și cum aștepți ca alții să scoată castanele din foc, pentru tine.

            Și o asemenea atitudine se plătește.

            Nu uitați că fără curaj nu ajungeți prea departe. Trebuie să îndrăznești, dar cumpănind înainte șansele de reușită. Știți și voi că pe îndrăzneți îi ajută soarta, pentru că ei se implică cu toată ființa lor pentru binele altora și, într-o asemenea situație, în funcție de determinarea celui care se dăruiește, se manifestă și Grația Mea.

            Să știți că lașii nu ajung la Mine, pentru că nu au curaj s-o facă. Dar nici nesocotiții, care, în nesăbuința, în orgoliul lor, de fapt uită de ceilalți și nu se gândesc la ce consecințe îi expun pe ceilalți.

            Așa că, luați aminte !

            Nu vă spun mai mult.

            Reflectați mai adanc asupra acțiunilor, atitudinii vostre, atât în plan material, dar mai ales în cel spiritual, pentru că cele spuse se aplică la toate nivelele.

            Ora 19:05

 

Continuare - ora 19:16

 

            Nu uitați că cea mai mare răspundere, responsabilitate pe care v-ați asumat-o constă în împlinirea misiunii vostre spirituale, care în aceste vremuri ale Marii Schimbări implică, în primul rând, conștientizarea că voi sunteți aici și acum, aleși pe baza liberului vostru arbitru, consimțind să puneți umărul la salvarea semenilor voișțrii, a neamului, a țării și a planetei, de grelele suferințe implicate de purificarea dinaintea Marii Translații și că voi sunteți singurii care știți, care puteți să acționați în acest sens și aveți forță să angrenați în acțiunile voastre și pe ceilalți semeni ai voștri din țară și din afară, numai așa îndeplinind ceea ce Eu am prevăzut: să ajungeți fără suferințe în Epoca de Lumină ce se va înstăpâni pe planetă, o dată cu venirea în glorie a lui Iisus.

            Treziți-vă, că nu aveți voie să vă ratați misiunea, să nu vă îndepliniți datoria sfîntă, pentru care ați venit!

            Vă iubesc și vă susțin !

            Știu că veți reuși !                                                                Ora 19:54