J 182. Dumunică, 21 Octombrie 2001, București, ora 18:55

Când apare hiatusul și cum îl detectăm (în Legea lui 7, 8, 12)? Rog explicație!


            Din diagramele inspirate anterior de Mine, rezultă că în cazul proceselor nerepetitive, sau chiar repetitive dar care nu au o distribuție uniformă și cu etape egale ale energiilor cauză, atât în structura lor (energie de început, de menținere, de resorbție a impulsului inițial, de exemplu), cât și ele însele, una în raport cu cealaltă, (cauze: energia de început, cea de menținere, cea de resorbție), singura modalitate - dacă nu există anumite corelații (subtile) specifice procesului, care să conducă la prezicerea hiatusului - constă în detectarea incipientă a scăderii efectului (vezi figura din mesajul J 181), moment în care se aplică energia de menținere. În procese similare, sau în reluarea unui aceluiași proces, se poate anticipa deja acest moment, astfel ca să nu apară manifestată scăderea în procesul efect.

            Cu alte cuvinte, detectarea momentului de hiatus se face prin învățare - autoinstruire, în cazul unor procese cu coordonare inteligentă.

            În cazul particular al unor situații de aplicare a Legii lui 7, hiatusul apare - așa cum am prezentat într-un mesaj anterior - la 3/7 din perioada de desfășurare a procesului.

            Important, în oricare dintre situații, deci și în cazul general, este să se știe de acest hiatus, pentru că, în funcție de situația concretă, se stabilesc metode de detectare a momentului de hiatus și, prin urmare, de aplicare a energiei de menținere neîntreruptă, neperturbată a procesului.

            Ora 19:15

 

Notă: Referirile se fac la mesajul J 181.