J 262. Joi, 5 Septembie 2002, Pitești, ora 11:00

IMPORTANȚA ȘI SEMNIFICAȚIA SPIRITUALĂ A LECȚIILOR DE YOGA


            Începeți un nou an de studiu care vă va aduce mari și profunde transformări în voi înșivă și în ambianța în care trăiți.

            Aștept de la voi salturi spirituale, unele de-a dreptul miraculoase,  și mulți dintre voi veți reuși să treceți mari praguri spre Mine, să vă deschideți chiar plenar către Mine. Eu v-am creat deja toate condițiile, dar acum e rândul vostru să acționați, de fapt să credeți cu toată ființa voastră în realitatea vremurilor de uimitoare, miraculoase transformări, de imensă grație, încărcate de întreaga Mea iubire, și să vă dăruiți Mie, așa cum v-am sugerat în mesajul despre Grația Divină și atragerea ei asupra voastră.

            Vă repet, nu vi se solicită un efort de o intensitate deosebită. Altceva se așteaptă de la voi: să vă cufundați în adâncul inimii voastre, să Mă descoperiți pe Mine acolo, să manifestați, ca urmare, o credință de nezdruncinat în Mine și, în special, să conștientizați și să credeți că voi sunteți actorii, pionii de bază ai Marii Translații, că voi Îl veți primi pe Iisus, în cursul acestei existențe.

            Acesta este testul vostru de acces în lumea de lumină, în Satya Yuga: testul de credință, și nu o credință generală, manifestată prin acceptarea că Eu exist și Mă manifest pretutindeni, ci credința fermă, mobilizatoare că voi sunteți aceia care trăiți vremurile Marii Transformări, vremuri râvnite de multe, enorm de multe ființe din întregul Univers, că voi ați beneficiat și ați meritat grația participării la acest act măreț, încărcat de glorie, dar și că aveți un rol activ în împlinirea trecerii în Satya Yuga, fără suferință, prin sublimarea armonioasă a răului în bine, fapt care se va realiza pentru prima dată așa în istoria spiritualității planetare și în acest colț de Univers.

            Dacă vă impregnați cu adevărat de credința unei asemenea mari realități, atunci totul curge de la sine, și pentru voi și pentru ceilalți, și pentru țară și pentru planetă, și pentru saltul armonios într-o nouă eră, manifestat la nivelul întregului Sistem Solar, dar și la nivelul lumilor subtile asociate.

            Și asta se explică simplu: atunci când înțelegeți și credeți acest lucru, inimile voastre vor vibra de iubire, credință. umilință, veți fi inundați de bucurie și fericire, și numai un nebun nu ar face ceea ce trebuie, ceea ce se așteaptă să faceți pentru împlinirea grabnică a vremurilor.

            De aceea vă spun că în momentul deschiderii voastre plenare, cu credință către Mine și către realitatea miraculoasă pe care o trăiți, nu veți mai avea nevoie de nici un efort, de nici un imbold pentru a face ce trebuie.

            Testul vostru de credință se poate rezuma, așa cum l-a prezentat unora nea Ion Marin, prin întrebarea: „Crezi că vei fi martorul venirii în glorie a lui Iisus, în această viață?”,

            Răspunsul la  asemenea întrebare, dat în inima voastră, cu toată sinceritatea, vă indică fără tăgadă nivelul vostru de credință. Și dacă veți constata că nu puteți răspunde afirmativ, că mai aveți îndoieli, să știți atunci că principala îndoială constă în credința insuficientă, slabă în Mine, reflectată în viața voastră de zi cu zi prin slaba încredere în voi, prin bâjbâiri în hățișul de încercări, piedici la tot pasul din existența voastră cotidiană, prin faptul că încă nu întrezăriți lumina  divină care deja se revarsă din plin asupra voastră.

            Ce să faceți atunci?

            Aplicați tehnica „cui pe cui se scoate”:

            Nu credeți în Mine?! Atunci rugați-vă Mie să vă dăruiesc credință! Nu așteptați semne din afară, dovezi care să vă înlăture îndoiala voastră. E o problemă de rezonanță: crezând, vine credința! Spargeți cercul vicios în care sunteți prinși și veți primi Grația Mea, Se poate! Doar să vreți! Angrenați-vă voința și, prin ea, ajungeți la credință, ajungeți la Mine.

            Sfatul dat este valabil pentru oricine, dar voi, cei de la yoga, aveți deja un sprijin neprețuit: manifestarea Grației Mele, în mod direct, în timpul lecțiilor de yoga. Lecțiile voastre sunt direct supervizate de Mine și primesc o încărcătură spirituală de excepție. Ceea ce voi primiți în scurtele voastre lecții de yoga – asane, pranayama, tehnici speciale, meditații – are valențe greu de atins individual acasă și vă propulsează pentru întreaga săptămână și pune bazele creșterii voastre spre Mine.

            Nu există păcăleală mai mare, o mai mare autosabotare spirituală, decât să ocoliți, să neglijați lecțiile teoretice și practice, gândind că faceți voi acasă, în liniște, mai mult și mai bine, deși nici asta nu prea realizați, pentru că impulsul dat prin lecție vă susține și activitatea voastră spirituală din timpul săptămânii, determinându-vă gradat să vă transformați întreaga viață, întreaga activitate în acțiune spirituală care vă deschide permanent către Mine.

            Venind la curs, practicând tehnicile miraculoase ce vă sunt revelate de la o săptămână la alta de către Mine, prin maestrul vostru, veți reuși să transformați aceste tehnici – multe dintre ele practicabile în orice moment al zilei, în orice condiții – într-o ascensiune perpetuă către Mine, într-o comuniune directă cu Mine.

            Vă repet aici că v-am sugerat să vă aduceți aminte de Mine cât mai des și, dacă nu reușiți să folosiți un dispozitiv ajutător care să vă atenționeze din 5 în 5 minute, dacă nu-l aveți încă, atunci programați-vă ferm mintea și veți reuși! Transformați astfel toată viața voastră într-o permanentă rugă înălțată Mie, de fapt într-un canal de rezonanță, de comunicare directă cu Mine, care vă mobilizează lăuntric, vă propulsează în armonia divină, vă face să vă treziți rapid la realitatea voastră divină, la care, o dată ajunși, totul devine natural, divin, fără efort, acțiunile voastre fiind divin integrate, de o mare eficiență, revărsând un câmp benefic purificator peste voi, peste semenii voștri, peste întreaga planetă, adică tocmai ce se așteaptă de la voi, pentru că un asemenea mod de operare sublimează armonios răul, contribuind cu adevărat la Marea Translație, fără suferință.

            Nu trebuie să vă supraîncărcați lecțiile! Esențială este atitudinea voastră față de lecție, conștientizarea faptului că acolo sunteți în legătură directă cu Mine.

            Da, să știți, că dacă veniți cu dăruire, comuniunea directă cu Mine se obține și la lecție, nu numai în timpul rugăciunii de 24 de ore sau a binecuvântărilor! E o mare revelație pe care v-o fac acum, pentru că vremurile pe care le trăiți impun cu necesitate manifestarea Mea plenară și la lecțiile voastre. Iar comuniunea în rugăciunea de 24 de ore și în binecuvântări va amplifica mult trăirile și evoluția voastră ascendentă, încet-încet reușind să extindeți permanent această comuniune, să Mă percepeți la tot pasul.

            De altfel, v-o repet – pentru că în alte mesaje v-am revelat acest aspect – obținerea stării de credință de nezdruncinat în Mine și în realitatea miraculoasă pe care o trăiți se obține cel mai rapid, cel mai ușor, în timpul rugăciunii de 24 de ore și în timpul binecuvântărilor.

            Considerate altfel, lecțiile de yoga, alături de rugăciunea de 24 de ore și binecuvântări, reprezintă cele mai eficiente căi de ardere accelerată a karmei, de purificare fără suferință. Chiar așa și este! Luați aminte! Nu vă mai complaceți în compensarea prin suferință a karmei, pentru că dispuneți de tehnici miraculoase de ardere a ei armonioasă, fără suferință. Aici deja nici nu mai trebuie să credeți: dacă aveți îndoieli, atunci probați prin practică!

            Cei care au îndoieli privind calea spirituală, privind existența Mea, a manifestării vremurilor de excepție pe care le trăiți, să facă o introspecție sinceră și să vadă dacă au probat cu adevărat, perseverent, tehnicile care conduc la înălțarea spirituală! Vor constata că de fapt au judecat totul numai teoretic, la nivelul mentalului limitat al ființei încă înlănțuită în manifestare și, ca atare, nu aveau de unde să obțină rezultate.

            Nu uitați: rezonanțele se deschid practicând! Cum să deschizi un canal, dacă doar știi că trebuie să învârți un robinet, dar nu acționezi deloc asupra lui?! De aceea se și spune că un gram de practică valorează cât tone de teorie. Precis cunoașteți acest dicton, dar în ce măsură îl aplicați, judecați singuri!

            De asemenea, nu judecați și nu emiteți păreri asupra unor aspecte pe care nu le cunoașteți. E o problemă de bun simț! Spun acest lucru, pentru că unii dintre cei care au încă îndoieli – și v-am explicat de ce sunt într-o asemenea stare – mai emit și păreri personale care, transmise altora care se confruntă și ei cu probleme, îi pot deruta pe aceștia și, în felul acesta, se realizează un mare rău, cel mai mare: a orientării greșite, a devierii ființelor de la calea dreaptă spre Mine. Vă spun aceste aspecte, nu numai pentru a feri pe alții de părerile nocive ale unora dintre voi, ci, în special, pentru a vă feri pe voi de a vă încărca de o grea, foarte grea karmă.

            Revenind la lecțiile de yoga, considerați-le ca pe o adevărată sărbătoare a spiritului, și îndreptați-vă spre locul unde le practicați ca spre un adevărat altar, spre locul unde Eu vă aștept, spre un loc cu adevărat sfânt. Prin urmare, aveți grijă și la ce ore veniți, și cum intrați în sală, pentru că nici într-o biserică nu intri oricum în timpul slujbei, nu te apuci să vorbești, să deranjezi pe ceilalți, iar accesul în altar, știți și voi, nu este permis oricui și oricum.

            Urmăriți să respectați acest colț de sfințenie, să respectați pe frații voștri, pe voi înșivă, că pe Mine Mă respectați.

            Iar când plecați când vreți, v-ați gândit vreodată că vă comportați ca și cum v-ați fi plictisit de Mine?!

            Amintiți-vă și de faptul că omul sfințește locul și că atmosfera de la curs este influențată și de atitudinea și comportarea fiecăruia dintre voi.

            Și nu uitați! Dacă voi nu vă gândiți la Mine, dacă nu-Mi invocați prezența, atunci Eu nu dau buzna peste voi. Sunteți ființe cu liber arbitru și Eu vă respect și vă iubesc.

            Chemați-Mă din toată inima și Eu voi veni!

            Fiți cu Mine și Eu voi fi cu voi!  

            Sunteți iubiți, sunteți scăldați în fericire, dar încă nu percepeți aceste aspecte la adevărata lor intensitate.

            Eu vă aștept! Veniți la Mine!

            Sunteți rodul Iubirii Mele și scăldați în Iubirea Mea. Îndrăzniți să fiți fericiți, să percepeți Iubirea Mea în toată plenitudinea ei, dăruindu-vă cu iubire către Mine!

 

                                                           Ora 12:10